top of page
Søk
  • Forfatterens bildeFES

Gjennom nåløyet under MAROFF-programmet

Future Energy Solutions kom gjennom nåløyet hos Forskningsrådet og sikrer millionstøtte til et forsknings- og utviklingsprosjekt under MAROFF-programmet, som bidrar til FoU for økt verdiskaping for skipsfart og maritime operasjoner.


Future Energy Solutions jobber for å kvalifisere et nytt teknologikonsept for fremdriftsmaskineri på skip, som skal redusere klimagassutslippene fra fremdriftsmaskineri på eksisterende skip på en kostnadseffektiv måte. Målsettingen er å muliggjøre en gradvis overgang mot nullutslipp.


«Dette er et prosjekt som vil kunne gi positive ringvirkninger lokalt, regionalt og nasjonalt, og støtte fra MAROFF-programmet var et svært viktig steg for oss», sier teknisk sjef hos Future Energy Solutions Nils Arne Tveit.


MAROFF prosjektet vil gjennomføres i samarbeid med verdensledende maritime FoU-miljø som SINTEF Ocean og NTNU, samt lokale redere og kompetansemiljø basert i Sunnhordlandsregionen.


Gjennom MAROFF-prosjektet vil Future Energy Solutions sammen med samarbeidspartnere gjennomføre en fullskala test ved SINTEF Ocean sitt laboratorium i Trondheim. Prosjektet vil gjennomføres i perioden 2019-2020.156 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page